Åse er kjempefornøyd med det nye taket sitt

Publisert: 18. Aug 2015

Det står dårlig til med tak på norske boliger, og det kan gjelde taket ditt også. Faktisk er under halvpartene i tilfredsstillende stand. Mange gruer seg til store kostnader med å legge nytt tak, og det er forståelig – å bytte er nemlig dyrt. Veldig dyrt. Men det finnes en løsning, for visste du at du enkelt kan spare hundretusener på det nye taket ditt?

En undersøkelse utført av Anticimex i 2011 viste at ett av to norske tak bør repareres. Gjennom tre år foretok de en grundig sjekk av nesten 9000 tak, og konklusjonen var at kun 46 prosent av dem var i godkjent stand. 40 prosent hadde behov for utbedringer og spesiell oppmerksomhet, mens hele 14 prosent av takene var i særdeles dårlig stand og med lekkasjer.

Det er liten grunn til å tro at tilstanden har blitt bedre, og med tanke på den dårlige sommeren vi har hatt i år er det flere av oss som nå bør sjekke taket ekstra nøye. Store nedbørmengder og dårlig vedlikehold av taket kan være en stor trussel – ikke bare for akutte lekkasjer, men også for fuktskader som kommer over tid uten at du merker det før det er for sent. Dette kan føre til store og uforutsette utgifter som kan ta knekken på privatøkonomien.

Takfornying blir gjerne 75 prosent rimeligere enn å legge nytt tak

Hva kan du så gjøre hvis taket på boligen din må byttes, men du rett og slett ikke har råd?

Fikk fornyet taket etter gode referanser

For mange vil det å legge et helt nytt tak være det samme som å kaste penger ut av vinduet. I de fleste tilfeller er takfornying en bedre løsning.

Norsk Takfornying har fornyet tusenvis av norske tak med tusenvis av fornøyde kunder som resultat. Hva takfornying er? Det ligger i navnet: Det er rett og slett fornying av det eksisterende taket ditt – og det gjøres til en langt hyggeligere pris: Takfornying blir gjerne 75 prosent rimeligere enn å legge nytt tak.

Åse Annaniassen i Ålesund var en av dem som trengte nytt tak på eneboligen sin. Hun forteller at det gamle taket var et trist syn.

– Det var ikke mer enn 15 år gammelt, men det så lite pent ut grunnet mye mose.

Vi skjønte med en gang at dette var et seriøst og profesjonelt takfirma

Dette er et velkjent problem på norske tak, spesielt der klimaet er fuktig. Åse fikk gode referanser fra bekjente som hadde brukt Norsk Takfornying, og hun tok derfor kontakt for å få informasjon om hva de kunne gjøre for henne.

– Norsk Takfornying var de første vi henvendte oss til, og det gjorde vi etter alt det positive vi hadde hørt. Vi skjønte med en gang at dette var et seriøst og profesjonelt takfirma som var enkle og greie å ha med å gjøre, og det gjorde valget lett for oss.

Hele jobben tok kun tre dager

Med takfornying blir taket på boligen din godt ivaretatt, og behandlingen skjer over flere trinn: Først blir taket høytrykksvasket og nøye kontrollert for sprekker og brudd. Eventuelle sprukne takstein skiftes deretter ut og takrennene blir renset. Pipebeslag og gjennomføringer sjekkes også. Deretter impregneres taket etter behov, og hele taket blir sprøytemalt med spesialmaling.

Arbeidet som ble gjort på taket er kjempebra

Når jobben er ferdig kan du ha forlenget levetiden på taket ditt med opptil 20 år – og det til en brøkdel av prisen for et nytt tak. Dessuten øker du verdien på boligen din.

Etter bare tre dagers arbeid hadde Åse fått et tak som så like fint ut den dagen det var nytt. Og ikke minst er det like tett.

– Arbeidet som ble gjort på taket er kjempebra, og så langt ser det ut som kvaliteten er god. Jeg er veldig fornøyd med at alle avtaler ble overholdt – noe som er svært viktig for meg. I tillegg er jeg fornøyd med at resultatet ble like godt som Norsk Takfornying lovet, avslutter en blid Åse.

  • Les mer