Gi taket pleie og kjærlighet

Publisert: 27. Mar 2014

Er du en av de som kjenner et lite stikk av misunnelse når naboen har plantet blomster, beiset huset og rengjort taket lenge før du engang har rukket å tenke sommerferie?

Slapp av – det finnes håp. Å eie bolig er dyrt og tidkrevende, men selv om naboene har grønnere fingre enn deg og kanskje synes at husbeis er en fin måte å tilbringe fridagene på, er sannsynligheten stor for at etter å ha lest denne artikkelen vet du en liten hemmelig de ikke er klar over.

Taket trenger kjærlighet

Taket er nemlig ett av de viktigste stedene å vedlikeholde på huset. På samme måte som at husets kledning trenger beis, pleie og kjærlighet med jevne mellomrom, trenger taket det samme. Er du flink til å vedlikeholde taket, kan du i tillegg spare mye penger.

– Som folk flest er vi glade så lenge taket er tett, og mange lever nok i håpet om at det skal leve noen år til – helt til problemene kommer i form av vannlekkasjer og liknende. Da blir det fort dyrt. Det mange ikke er klar over er at det finnes smarte måter å vedlikeholde taket på slik at du slipper å bytte ut alt sammen, sier Tom Thormodsen i Norsk Takfornying.

Enten du har rød eller svart takstein kan du i løpet av så lite som tre dager få et friskt og sunt tak som passer på både hus og familie, og som ikke minst vil gjøre enhver nabo misunnelig. Er taket rødt og du ønsker deg skinnende svart takstein, er heller ikke det noe problem. Takfornying er løsningen du har ventet på.

Pent som dagen det var nytt

– Ved å gjennomføre en takfornying, får du et tak som er like pent og holdtbart som den dagen det var nytt. Vi sjekker taket ditt for skader, bytter ut skadet takstein og vasker både tak, takrenner og nedløp. Når alt er rent og pent påfører vi impregnering og deretter to strøk med farge. Du kan få nøyaktig den fargen du ønsker, og i tillegg øker du takets levetid betraktelig, sier Thormodsen.

Dersom du er skyldig i å gi taket litt for lite oppmerksomhet de siste årene, bør du med andre ord gi det en real dose kjærlighet denne våren. Å fornye taket koster sjelden mer enn én fjerdedel av hva det ville kostet å legge alt på nytt. Med hjelp fra Norsk Takfornying får du både nytt tak og råd til familieferie med påfølgende shopping. Det kan vi like.

  • Les mer