Hvorfor har ingen fortalt oss dette før?

Publisert: 27. Mar 2014

I 2009 reiste to boligentusiaster på en av verdens største messer i Paris. Tilbake kom to begeistrede karer med en forretningsidé som i dag har revolusjonert takmarkedet i Norge.

Når du står ansikt til ansikt med et tak som er klart for å pensjonere seg er det lett å bli nervøs. Ikke bare er det vanvittig dyrt å bytte ut hele taket, men det er også en tidkrevende prosess. Dette er løsningen for deg som heller vil la fagfolk gjøre taket ditt like solid som et nytt, til en fjerdedel av prisen, slik at du kan sove godt om natten.

Takfornying har vært brukt i store deler av Europa, Storbitannia og Australia i mange år som et alternativ til å legge nytt tak. Klimaforskjellen er stor mellom kontinentene. Likevel viser det seg på verdensbasis at takfornying er den mest rimelige, miljøvennlige og kvalitetssikre måten å redde taket på, uavhengig av hvilken type tak huset ditt er prydet med.

Endelig er det noen som har vært kloke nok til å bringe dette til Norge. Nå kan du gi taket ditt nytt liv, isteden for å bruke hundretusenvis av kroner på å bytte det ut.

Tom Thormodsen og Frode Monsen gjorde en test på produktet de hadde blitt introdusert for på 50 000 kvadratmeter tak i Hordaland. Thormodsen forteller at det imponerende resultatet bekreftet det de hadde fått demonstrert på messen, og i 2011 ble Norsk Takfornying etablert.

– I dag har Norsk Takfornying etablerte partnere i hele Norge. Med 10-årsgaranti, og en dokumentert forlenget levetid på det gamle taket ditt på langt over 20 år, sørger vi for at taket på huset ditt blir som nytt med bare tre dagers behandling. Tak er viktig for oss. Derfor er vi stolte av å gjøre en god jobb, smiler han bredt.

Dette er takfornying

Takfornying er en behandling over flere trinn der hele taket først blir høytrykksvasket og nøye kontrollert for sprekker og brudd. Med mindre det er store skader på taket som ikke kan repareres blir hele taket dypimpregnert og påført to strøk maling, slik at det blir like solid og flott som det var den dagen det ble lagt. Hvilken farge du ønsker på det nye taket ditt er opp til deg.

– Det er overraskende mange som har lyst til å bytte den opprinnelige fargen taket allerede har, sier Thormodsen.

– I tillegg til ordinær takfornying av betongstein og ståltak, har vi alternative produkt til flate tak som i dag er tekket med papp, PVC-folie og andre lignende taktyper. Dette produktet heter ISO Hypercoat og er basert på polyuretan som er utviklet slik at det er lett både å tette og fornye gamle, flate tak.

Alle vil ha et solid hus

Han forteller at det er halvparten menn og kvinner som tar kontakt. Det er altså like viktig for alle huseiere at taket både ser bra ut, og er solid nok til å klare de skiftende værutfordringene vi har i Norge.

– Vi blir både mer miljøbevisste, opptatt av at ting skal se bra ut og at det vi eier skal være i beste forfatning og trygt. Ikke minst vil folk få mest mulig for pengene, og det får de hos oss, avslutter Thormodsen.

  • Les mer