Nytt og flott tak uten å løfte en eneste takstein?

Publisert: 27. Mar 2014

Du gjør mye for at huset ditt skal se bra ut. Du maler vegger og vinduskarmer, oljer plattingen, klipper hekken, sår nytt gress, planter blomster og pusser vinduene. Alt ser fantastisk ut – helt til du vender blikket opp mot taket.

Til tross for at du iherdig har holdt takrennene frie for løv og mose, som stadig kryper lenger og lenger opp mot toppen av taket, eldes taket merkbart fra år til år. Uansett hvor nøye du steller med resten av huset blir ikke finishen komplett når tørre, slitne og mugne taksteiner er det første som møter både deg og forbipasserende. Det ødelegger rett og slett hele fasaden.

– Det er ikke til å unngå at folk legger merke til at taket på huset ditt ser slitent ut, og det kan jo friste å bytte ut det gamle både av estetiske og sikkerhetsmessige årsaker helt til du ser prislappen, sier Tom Thormodsen i Norsk Takfornying.

Tør du ignorere hele problemet i den tro at det ikke kan prioriteres, fordi dere ikke har råd?

Et solid norsk tak har en levetid på alt fra 25-40 år, avhengig av vær og vind, så det er ikke noe man tenker ofte på annet enn at man kanskje ønsker at det så litt finere ut.

Mange går derfor i fella fordi de ikke vet når smertegrensen til taket er nådd. Men når vannlekkasjen har blitt et faktum og hele taket må byttes ut sitter de i saksa.

– Alle vet at et solid og nyrenovert tak er både flottere å se på og ikke minst tryggere. Derfor er vi i Norsk Takfornying stolte av å tilby et alternativ som redder det gamle taket ditt og spriter opp fasaden på huset.

Siden 2011 har Thormodsen sammen med kollega Frode Monsen sørget for at tak over hele Norge har fått nytt liv, og står standhaftig klare til å takle norske værforhold. De jobber med takfornying. Det innebærer at det gamle taket ditt restaureres isteden for å byttes ut, noe som bare koster en fjerdedel av et nytt tak.

– Når du maler huset ditt velger du selv hvilken farge du vil ha. Taket er derimot som regel svart eller rødt, eller grått og rustorange alt etter hvor slitt det er. Vi i Norsk Takfornying lar deg velge akkurat den fargen du liker best, slik at du kan matche taket ditt med fargen på huset, og ikke omvendt, smiler han bredt.

– I løpet av tre dager kan vi totalrenovere taket ditt slik at naboene blir stående og måpe i oppkjørselen i den tro at du har kjøpt deg et splitter nytt tak, og fått satt det opp i rekordfart. Har du et spesielt ønske om å endre fargen på taket ditt er det bare å gi beskjed, så hjelper vi deg med å kle toppen av huset ditt akkurat slik du vil ha det, sier han.

Om du skal selge boligen din er det også en god løsning å fornye taket.

– Hvis du skal selge boligen din vil jeg jo si at det har en viss verdi fordi kjøper ser at huset er blitt tatt vare på, og at de slipper å gjøre noe med taket med det første. Du vasker huset, raker hagen, spyler oppkjørselen og maler for at det skal se best mulig ut, så hvorfor skal man ikke gjøre det samme med taket? Jeg bryr meg ihvertfall om at boligen min skal se frisk ut, avslutter Thormodsen.

  • Les mer